fredag 24. april 2009

oppfølging av TPB-saken




Folkene bak TPB ble dømt til et års fengsel, og 30 millioner i erstatning den 17. april 2009.

Jeg føler at denne dommen er alt for streng i forhold til hva de har gjort, de har jo bare laget en side som søker opp torrents hos brukerene, google har den samme funksjonen, f.eks , her kan man bruke google sin søkefunksjon til å søke etter filer som bare er torrents, akkuratt som på samme måte som TPB sin side.

De som står bak TBP har på ingen måte råd til å betale de 30 millionene platebransjen krever av de.

Denne saken har allerede begynt å få konsekvenser for torrent nettsteder, jeg vet om et titalls av sider som allerede har blitt lagt ned pga denne saken, fordi de er redde for hva som kan skje.

Jeg tror at saken vil bli gjennopptatt og at TPB vil vinne til slutt.

3 kommentarer:

Køng Organization sa...

Enig i at dommen er altfor streng, men de har jo vært en del av den ulovlige fildelingen på en måte. De har lagt alt til rette for at man skal kunne laste ned rettighetsbeskyttet materiale. Likevel kunne de ha dempet dommen litt. 30 mill. er MYE penger, i tillegg til ett år i fengsel.

Pedomedia sa...

Enig med deg der Kristian. Hvorfor i all verden får de så streng straff når personer som utøver grov vold mot andre får gå fri etter 1 år... Noe feil i verden?

Arianne Marí Avante Larssen sa...

Jeg er veldig enig med at dommen ble alt for streng. et års fengsel og 30 millioner er veldig mye.

Enig med at TPB har like søke motorer som Google, men det blir også feil å saksøke google fordi vi kan finne torrents der også. Google er opprinnelig et søkeprogram til alt mulig, mens TPB er søkeprogrammet mot ulovelig fildeling.

Du skrev: at du vet om titalls av sider som allerede har blit lagt ned pga saken. Kanskje det var det de som saksøkte ville gjøre. TPB er en av de største sidene når det gjelder dette og ved å få fatt i dem kan gjøre andre redde! Noe som dem allerede har fått gjort.