fredag 20. mars 2009

medietilbud for unge mellom 16-20år



Det finnes en del medietilbud for unge, f.eks tv, internett, aviser, magasiner/blader....
De fleste mediene har egne programmer/saker for unge mennesker, jeg tror tven er den med bredest spekter på dette punktet. De fleste unge i Norge i dag bruker veldig mye tid på facebook, tv, websurfing ol. Aftenposten har skrevet en sak om mediebruken til ungdom.

Tv-Lulz!
Tv programmene som går på tv 3 nå for tiden består for det meste av relity serier som "paradise hotel", denne typen serier består for det meste av krangler.
Tv norge har i den siste tiden begynt å sende masse "japanske gameshow", jeg synes at dette er et veldig kult innslag til den ellers triste tv-hverdagen.
Det jeg mener med at det er en trist tv-hverdag i Norge, er at 75% av det som vises på norsk tv er rævva eller drit kjedelig.
De eneste lyspunketene i tv-hverdagen er når det vises fotball, simpsons/futurama, noen programmer som vises på discovery og filmer.
Det er som oftest viasat 4, canal+ eller discovery channel som viser de litt kule eller interessante tv-seriene.
Den norske tv trenger å tenke nytt!!!one11!


Avizzer
Det finnes en del bra magasiner og blader for unge mennesker, f.eks autofil(for de som er interessert i bil) eller 4-4-2(for fotball) og ikke minst en haug av magasiner og blader for jenter.
Men norske aviser derimot har mye å ta tak i hvis de skal fange unges oppmerksomhet. Det er ikke mange artikler i de store avisene i dagens Norge som omhandler ungdommer.


The internett! :O
Det finnes hauger med internett-sider for ungdommer, noen av disse er facebook, twitter, myspace, blink..... Dette er sider som har saker som ungdommer er opptatt av og de treffer riktig i målgruppen sin.

1 kommentar:

Thomas Lystad sa...

Helt enig i at Tv har kanskje flest programmer, men usikker på om jeg mener de har de beste tilbudene.
Keep up the good work..