fredag 27. mars 2009

Medieavhengighet



Medieavhengighet
Medieavhengighet kan defineres med så mangt, noen typer medieavhengighet går ut på f.eks spillavhengighet, facebookavhengighet, mobilavhengighet, tv-avhengighet osv....
Jeg tror det folk er mest avhengig av nå for tiden er internett, mye av kommunikasjonen unge mennesker bruker nå for tiden går via internett, og jeg tror ikke dette "fenomenet" vil slutte å vokse.
Spillavhengighet tar også en veldig stor del av kake når det gjelder avhengighet, det finnes all slags spill man kan være avhengig av, alt fra rollespill til skytespill. Det mest populære spillet som flest folk er avhengig av heter World Of Warcraft, dette spillet trollbinder over 12 millioner mennesker verden over hver eneste dag. WoW går ut på at man skal starte sin egen karakter og spille og "levle" den til max level som er level 80. Dette tar godt over 20-30 dager inlogget i spillet hvis man er ny og spiller effektivt. Det som er så sykt med WoW er at jo mer man spiller det, jo mer er det å gjøre, og man blir bare mer og mer avhengig jo mer man spiller. Jeg har selv spillt spillet og vet hvor mye tid det krever, men jeg gikk lei etter ca 3 år.

Det finnes også andre spill som folk er nesten avhengige av, f.eks Call Of Duty-serien, spillene går ut på å styer en person i 1-persons synsvinkel. Handlingen forgår for det meste i krig, så målet er å drepe det andre laget. Call Of Duty kan man spille på xbox, playstation og pc.

Jeg tror det med spillavhengighet kan gå ut over sitt eget sosiale liv, men det er som alt annet, man må kunne bruke/gjøre det med måte, ikke sitte inne i 8 timer i strekk og gèeke.
Noen årsaker til spillavhengighet kan være at noen har laget et så bra og spennende spill at det nesten er vanskelig å legger fra seg, derfor prioriterer noen å spille istedenfor å gjøre andre ting.

fredag 20. mars 2009

medietilbud for unge mellom 16-20år



Det finnes en del medietilbud for unge, f.eks tv, internett, aviser, magasiner/blader....
De fleste mediene har egne programmer/saker for unge mennesker, jeg tror tven er den med bredest spekter på dette punktet. De fleste unge i Norge i dag bruker veldig mye tid på facebook, tv, websurfing ol. Aftenposten har skrevet en sak om mediebruken til ungdom.

Tv-Lulz!
Tv programmene som går på tv 3 nå for tiden består for det meste av relity serier som "paradise hotel", denne typen serier består for det meste av krangler.
Tv norge har i den siste tiden begynt å sende masse "japanske gameshow", jeg synes at dette er et veldig kult innslag til den ellers triste tv-hverdagen.
Det jeg mener med at det er en trist tv-hverdag i Norge, er at 75% av det som vises på norsk tv er rævva eller drit kjedelig.
De eneste lyspunketene i tv-hverdagen er når det vises fotball, simpsons/futurama, noen programmer som vises på discovery og filmer.
Det er som oftest viasat 4, canal+ eller discovery channel som viser de litt kule eller interessante tv-seriene.
Den norske tv trenger å tenke nytt!!!one11!


Avizzer
Det finnes en del bra magasiner og blader for unge mennesker, f.eks autofil(for de som er interessert i bil) eller 4-4-2(for fotball) og ikke minst en haug av magasiner og blader for jenter.
Men norske aviser derimot har mye å ta tak i hvis de skal fange unges oppmerksomhet. Det er ikke mange artikler i de store avisene i dagens Norge som omhandler ungdommer.


The internett! :O
Det finnes hauger med internett-sider for ungdommer, noen av disse er facebook, twitter, myspace, blink..... Dette er sider som har saker som ungdommer er opptatt av og de treffer riktig i målgruppen sin.