fredag 24. april 2009

oppfølging av TPB-saken




Folkene bak TPB ble dømt til et års fengsel, og 30 millioner i erstatning den 17. april 2009.

Jeg føler at denne dommen er alt for streng i forhold til hva de har gjort, de har jo bare laget en side som søker opp torrents hos brukerene, google har den samme funksjonen, f.eks , her kan man bruke google sin søkefunksjon til å søke etter filer som bare er torrents, akkuratt som på samme måte som TPB sin side.

De som står bak TBP har på ingen måte råd til å betale de 30 millionene platebransjen krever av de.

Denne saken har allerede begynt å få konsekvenser for torrent nettsteder, jeg vet om et titalls av sider som allerede har blitt lagt ned pga denne saken, fordi de er redde for hva som kan skje.

Jeg tror at saken vil bli gjennopptatt og at TPB vil vinne til slutt.

fredag 17. april 2009

Omtale av mennesker med annen etnisk bakgrunn. Med utgangspunkt i saken fra VG og NRK.

Sakene viser at samtlige 41 voldtekter som er begått de siste 3 årene er begått av ikke vestlige innvandrere. Både NRK og VG viser til Hanne Kristin Rohde som er leder ved Oslo-politiets volds- og sedelighetsseksjon.

Jeg ser at VGog NRK viser fram sakene fra som som de er, det er ikke pyntet på noe, bare beinhard fakta. De skriver at flesteparten av de "ikke-vestlige" "Hun sier gjerningsmennene enten er traumatiserte eller psykisk skadd, eller at de kommer fra et land der vold mot kvinner er vanlig"

Man ser jo for eksempel saken der det ble ulovlig å nekte ektemannen å ha sex, med andre ord lovlig voldtekt.

Jeg ser det ofte er negativ tale om innvandrere som gjør noe ulovlig i Norge.
Mediene foretrekker å trekke fra ekstremtilfellene av de såkalte "ikke-vestlige" innvandrerene, men disse står ikke for de samme sakene som det store flertallet.
Problemet med de fleste store mediene er at de tar alle under en kam, så mange av de som leser blir lurt til å tro at "alle" som det blir skrevet om oppfører seg sånn som det blir beskrevet.